Theaterlessen 8-12 jaar

Ontwikkelen en plezier

Theater is een speelse ontdekkingstocht waar plezier, eigen verhalen, emoties en de mogelijkheden van een podium samen komen.

In deze theaterlessen ontdekken en onderzoeken deelnemers hun fysieke mogelijkheden. We werken op speelse wijze aan basistechnieken en werken aan technische vaardigheden op zang-, dans- en spelgebied. Zo experimenteren we met verschillende soorten (non-verbale) taal en gaan we op zoek naar de betekenis en interpretatie van een tekst, lied of een beweging. De kinderen leren dat hun eigen ideeën en fantasieën waardevol zijn om te delen en mee te werken. Hoe krijg je een publiek zover dat ze je gelooft? Hoe leer je schakelen tussen emoties? Hoe ga je om met tekst en op welke manier vertel jij het verhaal? De verbeelding wordt flink geprikkeld en terwijl we met elkaar theater maken worden nieuwe vaardigheden ontdekt en verder ontwikkeld. Zo ontstaan inzichten in spelen, jezelf en de wereld om ons heen. Verlegenheid wordt lef en spel wordt theater.

Voor kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar (basisschool) duurt dit theateraanbod twee uur. Iedere week een uur spel en iedere week een uur zang óf dans. Afhankelijk van de locatie start je met dans en volgen de zanglessen na de kerstvakantie. Voor sommige locaties is dit andersom en start je met zang en volgen de danslessen daarna.
 

Locaties, dagen & tijden

 

Bijzondere dagen

Gedurende het jaar zijn er ook nog een paar bijzondere dagen: de Vriendendag, waarin je iemand mee mag nemen, de Kijkdag waarin we vlak voor de kerstvakantie de eerste helft van het seizoen afsluiten en tot slot de grote Presentatiedag in het Hofpleintheater, Theater het Kruispunt, Theater Twee Hondjes of Het Diekhuus.
 

Hofpleinpas

Omdat we theater kijken net zo belangrijk vinden als theater spelen, krijg je jouw persoonlijke Hofpleinpas waarmee je altijd korting krijgt op onze voorstellingen + een vrijkaart waarmee je 1x geheel gratis naar een Hofplein voorstelling kan! Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om drie kaarten met korting aan te schaffen voor je ouders/verzorgers, familie of vrienden à € 7,50 per stuk.
 

Inschrijven

Ben je nieuw? Klik dan op ‘Schrijf je in!’. In het inschrijfformulier kun je zien op welke leslocaties, dagen en tijden jij je kunt inschrijven.

Schrijf je in!

Aanmelden via Mijn Hofplein account

Huidige leerlingen kunnen zich via hun Mijn Hofplein account aanmelden voor aankomend seizoen. Klik op de bovenstaande button om je weer aan te melden.

In het kort

  • Spel, zang en dans
  • 25 lessen
  • 2 uur per week
  • September 2018 – April 2019
  • Afsluiting met voorstelling in theater!
  • Lesdag: zie button ‘Schrijf je in!’
  • Kosten € 305
  • Steun van Jeugdfonds Cultuur
  • In termijnen betalen mogelijk